Pròxim Orient

Mor el pare del nadó palestí cremat viu en un incendi causat per colons jueus

El pare del nen ha mort en un hospital israelià a conseqüència de les ferides rebudes durant l'assalt

RedaccióActualitzat

Ha mort el pare del nadó cremat viu en un atac de colons jueus a casa seva a Cisjordània. Tenia 32 anys i ha mort al cap de vuit dies que un grup de colons extremistes jueus llancessin còctels molotov contra casa seva i de la seva família.

El pare del nen ha mort en un hospital israelià a conseqüència de les ferides rebudes durant l'assalt. La mare continua molt greu i un altre dels fills, de 4 anys, sembla que comença a recuperar-se.

Els funerals i l'enterrament del pare s'han fet aquest dissabte mateix a la ciutat cisjordana de Duma, prop de Nablus. L'home era un dels responsables de l'Autoritat Palestina al nord de Cisjordània i s'espera que la cerimònia sigui multitudinària.

En saber-se la mort de l'home, centenars de palestins han anat en comitiva a la ciutat de Duma per participar en el funeral de Saed Dawawsha.

La indignació dels assistents s'ha reactivat en saber-se que Saed ha mort per les cremades de segon grau que li havien afectat el 80% del cos. El crim, que s'interpreta com una venjança enmig del clima d'enfrontaments entre israelians i palestins, ha colpit especialment perquè ja és el segon membre de la família que mor.

Netanyahu va prometre buscar els culpables

El president israelià, Benjamin Netanyahu, va visitar la família palestina a l'hospital i va condemnar durament l'atac. En un gest poc habitual, va estendre la mà al president palestí, Mahmud Abbas per lluitar junts contra el terrorisme. Netanyahu va prometre portar els culpables davant la justícia. Pocs dies després de l'atac, la policia va interrogar un líder de l'extremisme. De moment, però, no s'ha practicat cap detenció formal.

Abbas, però, no en té prou amb bones paraules. És més, considera que l'atac és conseqüència de l'ocupació israeliana i va anunciar accions al Tribunal Penal Internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut