Vista exterior de l'Hospital Presbiterià de Texas, on va ingressar el primer pacient afectat d'Ebola. (Foto: Reuters)
Vista exterior de l'Hospital Presbiterià de Texas, on va ingressar el primer pacient afectat d'Ebola. (Foto: Reuters)
Dallas

Mor el pacient liberià ingressat per Ebola a l'hospital de Dallas

A Thomas Eric Duncan, la primera persona diagnosticada d'Ebola als Estats Units, se li va manifestar la malaltia a Texas, on va arribar procedent de Libèria per visitar la seva família

RedaccióActualitzat

Thomas Eric Duncan, el pacient liberià ingressat per Ebola a l'hospital de Dallas, ha mort aquest dimecres com a conseqüència de la malaltia.

Duncan, la primera persona diagnosticada d'Ebola als Estats Units, va arribar a Texas el 20 de setembre procedent de Libèria per visitar la seva família. El virus se li va manifestar quan ja era als EUA i va començar a desenvolupar els símptomes a partir del dia 24, per la qual cosa va ser hospitalitzat. El cas de Duncan ha generat molta preocupació als Estats Units perquè l'home va anar a l'hospital amb quadre gripal, amb febre i forts dolors abdominals, i va informar a una infermera que acabava de tornar de Libèria però el personal el va enviar a casa.

Tres dies després va tornar a l'hospital i va ser posat en aïllament. Posteriorment, se li va diagnosticar el virus. El pacient havia contret l'Ebola a Libèria, per haver estat en contacte amb una persona malalta. Tot i això, quan va abandonar el país va ocultar aquesta relació, la qual cosa va fer que les autoritats liberianes amenacessin de processar-lo si finalment es recuperava.

Els aeroports controlaran la febre

D'altra banda, com a mesura de prevenció, els aeroports dels Estats Units començaran a mirar la temperatura als passatgers que arribin en vols procedents dels països de l'Àfrica Occidental afectats pel brot d'Ebola, segons ha informat la cadena CNN. De moment, aquestes mesures de vigilància reforçada es començaran a aplicar als aeroports internacionals més concorreguts del país: el John F. Kennedy, de Nova York; el Washington Dulles, de la capital; l'O'Hare, de Chicago; el Hartsfield-Jackson, d'Atlanta, i el Newark Liberty, de Nova Jersey.

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha explicat que el 94% dels ciutadans que viatgen als EUA provinents dels països africans que pateixen el brot ho fan a través d'una d'aquestes cinc terminals aèries.

 

Anar al contingut