Una de les actuacions de Paddy Moloney i The Chieftains

Mor el músic Paddy Moloney, icona del folk irlandès i fundador de The Chieftains

El mestre d'instruments de vent com la gaita gaèlica o la flauta irlandesa ha mort als 83 anys

Actualitzat

El folk irlandès ha perdut una de les seves figures més destacades. El líder del grup The Chieftains, Paddy Moloney, ha mort als 83 anys.

Moloney era un gran mestre dels instruments de vent com la gaita gaèlica o la flauta irlandesa i un dels grans impulsors de la música celta i tradicional irlandesa.

A més d'haver guanyat sis premis Grammy per la seva feina al capdavant de la banda, el músic de Dublín també va ser responsable de temes per a les bandes sonores de pel·lícules tan emblemàtiques com "Braveheart", "Gangs of New York" i "Barry Lyndon", entre altres.

De fet, amb altres grups com The Dubliners i The Pogues, The Chieftains, fundada el 1962, és la banda de folk irlandès més coneguda del món després d'haver col·laborat en desenes de discos amb artistes com Sinead O'Connor, Mark Knopfler, Elvis Costello, Sting, Madonna o Carlos Núñez, entre altres.

A manera de comiat, Carlos Núñez ha escrit un text a Facebook per recordar la seva figura:

Fins i tot els britànics The Rolling Stones van tocar dos temes, "The Rocky Road to Dublin" i "Jumpin' Jack Flash",  a l'álbum de The Chieftains "Long Black Veil" (1995).

També se n'ha acomiadat a les xarxes el cineasta i productor irlandès Jim Sheridan, director de films com "En el nom del pare" o "Mi pie izquierdo":

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut