André Previn amb Mia Farrow, en una imatge del 1998 (Reuters)
André Previn amb Mia Farrow, en una imatge del 1998 (Reuters)

Mor el músic i compositor André Previn, guanyador de quatre Premis Oscar

Va estar casat amb Mia Farrow, amb qui van adoptar Soon-Yi, que ara és la dona de Woody Allen

Actualitzat

El músic André Previn, compositor i director d'orquestra guanyador de quatre Premis Oscar, ha mort a Nova York als 89 anys, segons ha confirmat al diari The New York Times el seu mànager, Linda Petrikova.

El músic va ser conegut per les seves composicions i arranjaments musicals de dotzenes de pel·lícules, que li van merèixer l'estatueta més cobejada en el món del cinema per "Gigi" (1958), "Porgy i Bess" (1959), "Irma la dolça" ( 1963) i "My Fair Lady" (1964).   

A més, té el rècord d'haver rebut el major nombre de nominacions als Oscars en un any, quan el 1961 es va destacar el seu treball musical a "El foc i la paraula" i "Sona el telèfon", i la seva cançó "Faraway Part of Town", de la comèdia "Pepe".

Malgrat la seva lucrativa carrera professional a Hollywood, l'artista va preferir amb els anys dedicar-se a la seva passió pel jazz, el piano i la música clàssica, cosa que el va portar a ser un destacat director de l'Orquestra Simfònica de Londres.

El talent de Previn li va valer ser descrit com un dels millors i més complets músics del segle XX.

Va actuar al costat d'estrelles del jazz com Ella Fitzgerald, a més de compondre musicals, peces d'orquestra, dues òperes i diversos concerts per a la seva cinquena i última dona, la violinista Anne-Sophie Mutter.

Nascut el 6 d'abril de 1929 a Alemanya, Previn va ingressar al Conservatori de Berlín als 6 anys.

Va estudiar un any a París el 1938, quan la seva família va fugir del règim nazi. Després del que es van traslladar a Los Angeles, al Estats Units, on es va convertir en ciutadà nord-americà en 1943.

Previn es va casar cinc vegades, una amb l'actriu Mia Farrow -la seva tercera esposa i de la qual es va divorciar el 1975-. Van tenir tres fills en comú i van adoptar-ne tres més, entre elles Soon-Yi Previn, que acabaria tenint una relació amb Woody Allen, que va estar casat amb la seva mare.

ARXIVAT A:
MúsicaCinema
Anar al contingut