El monjo cistercenc Edmon Maria Garreta (ACN)
El monjo cistercenc Edmon Maria Garreta (ACN)
Santa Cristina d'Aro

Mor el monjo Edmon Maria Garreta, abat emèrit de Poblet

El 1967 va deixar Poblet per fundar el monestir cistercenc de Santa Maria de Solius, del qual va ser prior més de 30 anys

Actualitzat

El monjo cistercenc Edmon Maria Garreta i Olivella, abat emèrit del monestir de Poblet i primer prior de Solius, ha mort aquest dilluns als 96 anys.

Nascut a Barcelona, al barri d'Hostafrancs, el 1921, Garreta va començar el noviciat al monestir de Poblet amb 23 anys. Va completar els seus estudis de Teologia a Suïssa i el 1953 va ser escollit primer abat del monestir des de la restauració monàstica. Va deixar aquesta responsabilitat el 1967, quan va fundar el monestir cistercenc de Santa Maria Solius, del qual va ser el primer abat. Va ser prior d'aquesta comunitat situada a Santa Cristina d'Aro fins al 1999.

Segons el portal d'informació religiosa CatalunyaReligió, un dels últims actes en els quals va participar Garreta va ser la celebració dels 50 anys del naixement del monestir de Santa Maria de Solius, el mes de gener passat. El funeral per a Garreta se celebrarà aquest dimecres a l'església de Solius.

 

 

 

Anar al contingut