El mestre budista Thich Nhat Hanh ha mort a Vietnam als 95 anys (EFE)
El mestre budista Thich Nhat Hanh ha mort al Vietnam als 95 anys (EFE)

Mor el mestre zen Thich Nhat Hanh, considerat el pare del "mindfulness"

Va viure exiliat a França durant quatre dècades per la seva oposició a la guerra de Vietnam i les seves idees pacifistes

El mestre zen Thich Nhat Hanh, un dels líders espirituals més influents del món i pioner del moviment "mindfulness", ha mort aquest dissabte a l'edat de 95 anys.

Segons han explicat els seus seguidors, el mestre ha mort en pau a la pagoda del Tu Hieu, a la ciutat de Hue, el cor del budisme a Vietnam, el mateix monestir on es va ordenar monjo budista fa 80 anys.

Autor i poeta prolífic, Thich Nhat Hanh ha escrit més de 100 llibres, que s'han traduït a més de 40 idiomes. Només als Estats Units, es calcula que ha venut més de cinc milions de llibres.

Entre les obres més venudes del mestre budista, hi ha "The Miracle of Mindfulness", "Peace is Every Step", "Anger" i "How to Love".

Va viure gairebé quatre dècades exiliat a França per la seva oposició a la Guerra de Vietnam. Martin Luther King el va proposar com a candidat a rebre el Premi Nobel de la Pau per "les seves idees de pau, ecumenisme i fraternitat mundial".

Considerat l'artífex de la introducció a les cultures occidentals de les tècniques i teràpies de meditació i d'atenció plena o "mindfulness", ha estat durant dècades un dels referents espirituals de celebritats de Hollywood i de directius d'empreses de Silicon Valley.

Personalitats de tot el món expressaven avui el seu pesar per la mort de Thich Nhat Hanh. El dalai-lama ha dit que el millor homenatge que se li pot fer és "continuar el seu treball per promoure la pau al món":

 

 

 

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut