Mor el Manuel de la sèrie britànica "Hotel Fawlty"

Andrew Sachs tenia demència des de feia quatre anys.

RedaccióActualitzat

Ha mort el Manuel, l'actor que interpretava el cambrer destraler de la sèrie britànica "Hotel Fawlty", dels Monty Pyton, i que els britànics consideren l'actor més estimat de la sèrie. Andrew Sachs va morir el 23 de novembre, però la seva dona no ho ha fet públic fins ara. Nascut a Berlín fa 88 anys, des de feia quatre anys li havien diagnosticat demència.

El seu personatge de Manuel, originari de Barcelona en la versió original, el va dur a la fama. Interpretava el paper d'un cambrer que ni entenia ni parlava bé l'anglès. Això provocava un seguit de situacions hilarants amb l'amo de l'hotel, interpretat per John Cleese.

A TV3 es va emetre a partir de l'any 1986. En el doblatge català i francès, el personatge va conservar el nom, però  tenia nacionalitat mexicana i parlava amb accent mexicà. En el doblatge en castellà, Manuel tenia nacionalitat italiana i va rebre el nom de Paolo. La versió basca es va mantenir fidel a l'original.

El protagonista i cocreador de la sèrie, John Cleese, de 77 anys, l'ha homenatjat des del seu compte de Twitter dient que era "un home molt dolç, gentil i amable, i un gran comediant".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut