Mor el guitarrista Amadeu Casas, un dels grans referents del blues català

El segell personal d'Amadeu Casas com a guitarrista el va convertir en pal de paller del blues català

RedaccióActualitzat

El músic Amadeu Casas ha mort aquest dissabte als 66 anys. Casas és conegut per ser un dels grans referents del blues a Catalunya, tant al capdavant de formacions com Blues Messengers i Blues Reunion com també col·laborant amb músics com Quico Pi de la Serra, Big Mama Montse i August Tharrats, entre molts d'altres.

Llicenciat en Belles Arts, Casas va formar part de grups amb molt de prestigi a l'escena del blues i el jazz a Catalunya, com Blues Reunion, Blues Messenger, Slide Company o Tandoori Lenoir. També havia treballat amb nombrosos artistes, tant catalans com internacionals, entre els quals hi ha Quico Pi de la Serra, Roger Mas, Joan Manuel Serrat, Gerard Quintana, Big Mama, Miriam Swanson, Raynald Colom o Llibert Fortuny, entre molts d'altres.

A més, va arribar a compartir escenari amb figures com Gary Moore, John Mayall, George Benson o Bebo Valdés.

 

El segell personal d'Amadeu Casas com a guitarrista el va convertir en pal de paller del blues català dels anys 80 amb discos com "Blues a go-go" o "Matèria orgànica".


Casas considerava mestre un dels músics amb qui havia tocat: Quico Pi de la Serra, a qui també li va fer el disseny de portada del recopilatori "T'agrada el Blues", de Catalunya Ràdio, editat el 2018.

En una piulada, el Departament de Cultura l'ha descrit com un músic complet, guitarrista excel·lent, company còmplice de multitud d'artistes i com una persona compromesa amb la llibertat i la cultura del país.

 

Músics, editors i entitats del món de la cultura i la música han expressat el seu condol a la xarxa:

 

Dimarts vinent es faran els funerals al Tanatori de Sancho de Ávila, a Barcelona.

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut