Ian Fraser "Lemmy" Kilmister, en una imatge del 2013 (Reuters)
Ian Fraser, "Lemmy" Kilmister, en una imatge del 2013 (Reuters)
Los Angeles

Mor el fundador, cantant i líder de Motörhead, Lemmy Kilmister

Ha mort als 70 anys a causa d'un càncer fulminant

RedaccióActualitzat

Lemmy Kilmister, líder de la banda britànica de heavy-metal Motörhead, ha mort aquesta matinada als 70 anys, a Los Angeles, a causa d'un càncer que li havien diagnosticat fa només dos dies, segons ha anunciat el grup a través del seu perfil de Facebook. La banda ha expressat la seva tristesa per la mort del seu fundador i ha convidat els seus seguidors a celebrar la vida i la música de Kilmister. 

El grup es va fundar els anys 70 i, malgrat els diversos canvis, Lemmy Kilmister sempre va estar-ne al capdavant. Conegut per la seva manera de cantar, amb el micròfon ben alt i mirant cap amunt, els discos que li van donar ressò internacional a la banda van ser "Overkill" i "Aces of Spades", els anys 79 i 80, amb un so dur i accelerat. Tenia una col·lecció d'objectes nazis que va generar polèmica. Diversos músics d'altres grups heavies, com Black Sabbath, Motley Crue i Kiss, han expressat el condol per la mort de Kilmister a les xarxes socials. 

El mes d'agost, Motörhead va publicar l'últim disc, "Bad Magic", i tenien previst fer una gira per Europa, que el 4 de febrer els havia de portar al Sant Jordi Club de Barcelona. 

Anar al contingut