Alberto Schommer, en una foto d'arxiu
Alberto Schommer, en una foto d'arxiu

Mor el fotògraf Alberto Schommer als 87 anys

Premi Nacional de Fotografia 2013, Schommer va estar vinculat als moviments més renovadors de la fotografia espanyola durant els anys 50

RedaccióActualitzat

El fotògraf Alberto Schommer ha mort aquest dijous als 87 anys al seu domicili de Sant Sebastià, segons ha informat el diari "El País", mitjà en el qual va col·laborar.

Schommer, que va ser guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia 2013, va estar vinculat als moviments més renovadors de la fotografia espanyola durant els anys 50 i la seva trajectòria està plena de reptes formals, guiat sempre per la influència de l'obra d'Irving Penn i William Klein.

Entre els seus treballs més coneguts hi ha les seves sèries de retrats, que des de fa gairebé 40 anys va publicar en diversos mitjans de comunicació. En aquestes instantànies, va escenificar-hi el poder, l'economia i la cultura i va compondre així un extens fris de la història recent d'Espanya i de l'escena internacional.

L'artista va exposar en nombrosos països i la seva obra va ser publicada per les revistes més prestigioses del panorama internacional. El 1996 va ingressar a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i el 2009 el Ministeri de Cultura li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts.

Anar al contingut