Nuccio Ordine, en una imatge d'arxiu (Europa Press/UV)

Mor el filòsof i professor italià Nuccio Ordine als 64 anys

Autor de "La utilitat de l'inútil", ha estat traduït a vint idiomes, entre els quals el català

RedaccióActualitzat

Nuccio Ordine, filòsof italià i un dels més grans experts sobre el Renaixement i l'obra de Giordano Bruno, ha mort aquest dissabte als 64 anys a Cosenza, a la regió italiana de Calàbria.

La seva defunció l'ha confirmada Franz Caruso, alcalde de Cosenza, on Ordine vivia i exercia de professor de literatura italiana a la Universitat de Calàbria, per "pagar un deute" amb l'educació pública, com va explicar fa poc en declaracions a l'agència EFE.

"Era una de les figures més cultes, en el sentit més ampli del terme, que Calàbria i tot el país han pogut incloure en la història recent", ha valorat Caruso.

El president de la regió de Calàbria, Roberto Occhiuto, ha remarcat que va ser "un pilar de sabers i sabers" i "un referent per a generacions que van créixer gràcies als seus ensenyaments".

Aquest mes de maig, Ordine va rebre el Premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2023


Divulgador d'èxit

El jurat va valorar "la seva defensa de les humanitats i el seu compromís amb l'educació i els valors arrelats en el pensament europeu més universal", i també la seva tasca per "transmetre, en especial als més joves, que la importància del saber es troba en el mateix procés de l'aprenentatge".

En saber la notícia, Teresa Sanjurjo, directora de la Fundació Princesa d'Astúries, ha declarat que la institució "serà altaveu del seu valuosíssim missatge i transmetrà el seu llegat".

Gran divulgador, Ordine va ser traduït a 20 idiomes i èxit de vendes en més de 30 països, amb obres com "La utilitat de l'inútil" (2013), "Clàssics per a la vida. Una petita biblioteca ideal" (2017), i "Els homes no són illes" (2022), traduïts al català per Jordi Bayod i publicats per Quaderns Crema.

Ordine ha mort a l'hospital Annunziata de Cosenza, on havia ingressat fa uns dies després de tenir un vessament cerebral.

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut