Mor el DJ suec Avicii als 28 anys

El març del 2016 va anunciar que es retirava dels escenaris per un temps indefinit per problemes físics

RedaccióActualitzat

Tim Bergling, més conegut com Avicii, ha mort als 28 anys. El discjòquei suec, un dels més famosos i cotitzat el de món, ha mort aquest divendres segons ha comunicat el seu agent.

Avicii ha mort a Masqat, la capital d'Oman. El març de 2016 va anunciar que es retirava dels escenaris per un temps indefinit per problemes físics. L'última actuació la va fer a Eivissa, el 28 d'agost. El 2014 havia actuat al Barcelona Beach Festival.

L'any passat, però, va publicar un disc de sis cançons titulat amb el seu nom artístic, tot i que va matisar que el retorn tan sols era discogràfic, i que seguiria allunyat de la cabina.

Després d'anunciar la seva retirada, Avicii va reconèixer que un dels motius que l'havien portat a prendre aquesta decisió era el seu delicat estat de salut, que es va complicar pels seus excessos amb l'alcohol. Tot i això, no s'ha revelat que la causa de la mort tingui a veure amb això.

 

 

Tot i la seva joventut, Avicii ha estat un dels productors destacats dels últims cinc anys en el món de l'electrònica de masses, més coneguda amb l'acrònim EDM, Electronic Dance Music.

Al 2013 va ser l'any del seu salt a la fama: va aconseguir el seu primer número 1 al Regne Unit amb "I could be the one", però encara va tenir més èxit "Wake me up", amb la veu del cantant Aloe Blacc, amb una formula que triomfaria: la fusió d'elements de la música country i el bluegrass amb el dance, que també aplicaria a altres hits com "Hey Brother".

El músic, també és el responsable de temes com "Seek Bromance" i "Levels".

 

 

A banda de firmar alguns dels èxits que han marcat la música dels últims anys, també va produir cançons i discos per artistes com Madonna, David Ghetta o Coldplay, a l'èxit "A sky full of stars".

El món de la música electrònica plora la mort d'Avicii a la xarxa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARXIVAT A:
Música
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut