El dissenyador Kenzo Takada, en una imatge d'arxiu (EFE/EPA/Tobias Hase)
El dissenyador Kenzo Takada, en una imatge d'arxiu (EFE/EPA/Tobias Hase)

Mor per Covid el dissenyador japonès Kenzo Takada, creador de la firma Kenzo

RedaccióActualitzat

El dissenyador japonès Kenzo Takada, fundador als anys 70 de la firma Kenzo, ha mort aquest diumenge als 81 anys a Neuilly-sur-Seine, als afores de París. El dissenyador ha mort per una complicació després d'haver-se contagiat de la Covid-19, segons han informat fonts pròximes.

Kenzo va ser un dels primers estilistes japonesos a imposar-se en l'escena internacional amb la seva marca, que encara està activa dins el grup de moda LVMH.

Va presentar la primera col·lecció de moda a París el 1970, dissenyada des d'una boutique de la Galerie Vivienne. L'octubre de 1976 Kenzo va obrir la seva botiga insígnia, Kenzo, en la Place des Victoires, l'inici d'una llarga relació amb França.

Als seus dissenys predominaven els estampats gràfics i florals amb molta presència del color que "celebraven la moda i l'art de viure".

El dissenyador japonès va vendre la seva marca de roba a LVMH l'any 1993 i es va retirar de la moda sis anys més tard, després d'haver construït un imperi que inclou roba, perfums i altres productes de bellesa.

El portuguès Felipe Oliveira Baptista, que ara dirigeix Kenzo, ha acomiadat el dissenyador japonès dient que el seu esperit "viurà per sempre".

 

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut