Mario Camus era un dels grans exponents del Nou Cinema Espanyol
Mario Camus era un dels grans exponents de l'anomenat Nou Cinema Espanyol

Mor el director de cinema Mario Camus

El director de "La colmena", "Los santos inocentes" i de diversos capítols de la sèrie "Curro Jiménez" ha mort als 86 anys a Santander

RedaccióActualitzat

Mario Camus ha mort als 86 anys a Santander.

Nascut a Santander el 1935, Camus serà recordat, sobretot, per "Los santos inocentes", adaptació al cinema de la novel·la de Miguel Delibes, amb què va obtenir la menció especial del jurat del Festival de Canes el 1984.

Membre de la generació del nou cinema espanyol, va guanyar l'Os d'Or del Festival de Cinema de Berlín el 1983 per "La colmena". De nou l'adaptació d'una novel·la, en aquest cas de Camilo José Cela. I és que Camus va adaptar al cine moltes obres literàries, des de clàssics com Calderón de la Barca, Lope de Vega, Pérez Galdós i García Lorca a autors de la generació dels 50.

Als anys 90 va rodar "Adosados" i "Sombras en una batalla", sobre ETA i els GAL. Aquesta última va guanyar un Goya al millor guió, abans que Camus rebés el Goya d'Honor del 2011.

Un altre dels seus títols destacats va ser "La ciudad de los prodigios", adaptació de la cèlebre novel·la d'Eduardo Mendoza.

Camus va fer incursions a la televisió als anys 70 amb èxits com "Curro Jiménez" i "Fortunata y Jacinta". El 1985 va ser Premi Nacional de Cinematografia.

Camus forma part d'una generació de cineastes en què va destacar al costat de Carlos Saura, Basilio Martín Patino o José Luis Borau.


Un director reservat

"El prado de las estrellas", el 2007, va tancar la filmografia d'un director que odiava els focus i les catifes vermelles dels festivals de cine, i que assegurava que un bon cineasta havia de ser humil, perquè la seva era una feina d'equip.

La família ha explicat que acomiadaran el director en la intimitat i no faran cap cerimònia ni acte de reconeixement públic. Diuen que era un "home molt gelós de la seva vida privada" i volen respectar la seva voluntat.


Comiat amb elogis

La figura de Mario Camus, molt estimada en el sector, ha aixecat tota mena d'elogis dels seus companys de professió:


La notícia coincideix amb la celebració del Festival de Sant Sebastià, on actors i directors espanyols han recordat la figura de Camus.

ARXIVAT A:
CinemaObituari
Anar al contingut