Imatge de Sai Baba i els seus devots vetllant la seva mort. (Foto: EFE)
Sai Baba tenia milers de seguidors arreu del món, era el déu icònic del moviment "hippy". (Foto: EFE)
Puttaparthi

Mor el controvertit guru indi Sathya Sai Baba als 84 anys

El guru indi i autoproclamat déu Sathya Sai Baba ha mort a l'Índia a l'edat de 84 anys després d'estar un mes ingressat en un hospital al seu poble natal, Puttaparthi. No era només popular a l'Índia, sinó que es va convertir en un líder mundial, icona del moviment "hippy", i comptava amb seguidors importants com per exemple el primer ministre indi, Atal Bihari Vajpajee. A més dels poders sobrenaturals i els miracles que se li atribueixen, també tenia una fundació que feia treballs socials al seu país, a Anantapur, a la mateixa regió on va treballar Vicenç Ferrer.

Actualitzat
La seva vida també va ser marcada per la polèmica, ja que molta gent el va acusar de ser un xarlatà i d'inventar-se els suposats miracles. Fins i tot havia estat acusat de cometre abusos sexuals contra els seus devots, però Sai Baba sempre va negar les acusacions com a campanyes de desprestigi.

La capella ardent estarà instal·lada dilluns i dimarts al seu poble natal, que en els darrers anys s'ha convertit en un santuari turístic, i la policia ha demanat calma per temor de les allaus de seguidors.
















Anar al contingut