Miquel Roger
Miquel Roger

Mor el compositor català Miquel Roger als 62 anys

Miquel Roger era també productor musical i va crear el segell Anacrusi, dedicat a produir obres del segle XX i XXI

RedaccióActualitzat

El compositor català Miquel Roger va morir dissabte en un accident de trànsit a Vilagrassa.

Nascut el 1954 a Barcelona, va començar els estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i després, amb Josep Soler.

Es va dedicar a la composició musical des de molt jove. L'any 1977 estrenava la seva primera obra per a piano, "Set de set". Vint anys més tard, el 1997, va enregistrar un disc monogràfic pel segell Ars Harmonica, que recull algunes de les seves obres de cambra i per a solistes.

La temporada 1992-1993, l'Orquestra Ciutat de Barcelona li va programar l'obra "Tres moviments simfònics". A l'estiu del 1994, li va enregistrar el "Concert per a percussió, piano i orquestra", amb Assumpta Como al piano i Ignasi Vila a la percussió, sota la direcció de Josep Pons.

La seva òpera de cambra "Nascita e Apoteosi di Horo" va ser guardonada en el Primer Concurs Internacional d'Òperes de Cambra, convocat per la Jove Orquestra Nacional d'Espanya.

Miquel Roger també era productor musical. L'any 1996 va fundar el segell discogràfic Anacrusi, dedicat a produir obres del segle XX i XXI, en companyia de solistes, grups de cambra i orquestres, entre d'altres amb l'OBC.

El 2001 va rehabilitar l'antic teatre de Jafre i el va transformar en un estudi de gravació amb el nom d'Auditòrium.

El programa de Catalunya Música "Qui té por del segle XX" li va dedicar un especial quan va fer 60 anys.

Anar al contingut