Vittorio Taviani (Reuters)

Mor el cineasta italià Vittorio Taviani als 88 anys

RedaccióActualitzat

Mor a Roma el cineasta italià Vittorio Taviani. El director i productor, que estava malalt des de feia molt temps, ha mort als 88 anys, segons ha comunicat la seva família, que ha advertit que no se'n faran funerals ni capella ardent, d'acord amb el que ell mateix havia deixat escrit.

Era el més gran dels germans Taviani, que, amb Paolo, van treballar gairebé sempre formant tàndem. Els Taviani han donat al cinema italià algunes obres considerades mestres.

 

 

El cineasta havia dirigit una quinzena de pel·lícules. La més popular va ser "Padre Padrone", que descriu la vida rural sota un pare despòtic a l'illa de Sardenya i que va guanyar la Palma d'Or al Festival de Canes a finals dels anys 70 del segle passat. Vittorio Taviani la considerava la seva millor obra.

 

Coneguts internacionalment i premiats als festivals europeus principals, en la seva filmografia destaquen títols com "Good morning, Babilònia" o "Cèsar ha de morir", que va rebre l'Os d'Or al Festival de Berlín del 2012.

Els dos germans -que van formar un duo gairebé únic en el setè art- es van inspirar en el neorealisme de Roberto Rossellini. Fills d'un advocat antifeixista, es van interessar per temes socials i van fer un cinema atípic, marcat per un estil literari barreja d'història, psicoanàlisi i poesia.

ARXIVAT A:
CinemaObituari
Anar al contingut