El pensament d'Eduard Punset en deu frases
Eduard Punset va saber condensar grans idees en frases breus (ACN)

Mor Eduard Punset, divulgador científic i escriptor

Punset ha mort als 82 anys a Barcelona

RedaccióActualitzat

Ha mort als 82 anys Eduard Punset, divulgador científic, exconseller de la Generalitat, exministre i exdiputat del Parlament Europeu.

 

 

Nascut l'any 1936, va estudiar Dret a Madrid i Ciències Econòmiques a Londres. Va ser redactor del setmanari britànic "The Economist" i va treballar en el Fons Monetari Internacional, a Haití i als Estats Units.

Amb la Transició, Punset va tornar a Espanya després de gairebé 20 anys a l'estranger.

Va ser conseller d'Economia de la Generalitat provisional i ministre de Relacions amb la Comunitat Econòmica Europea, l'actual Unió Europea. També va ser eurodiputat durant 7 anys, primer pel CDS d'Adolfo Suárez i, després, com a independent.

Als anys noranta, Punset va iniciar l'etapa que el va fer més famós, la de divulgador científic.

Durant 18 anys va portar científics destacats al seu programa "Redes", de Televisió Espanyola, i va ampliar l'enfocament cap a la filosofia i la psicologia. Els seus llibres de divulgació han tingut molt èxit. En els darrers anys es va centrar més en propostes per millorar la persona i la societat i en el que es podria classificar com a "autoajuda". Entre les seves obres hi ha: "Cara a cara amb la vida, la ment i l'univers" (2004), "L'ànima està en el cervell" (2006) i "El viatge al poder de la ment" (2010).

L'any 2011 va intervenir en el programa de TV3 "Com va la vida?", amb Andreu Buenafuente. Punset hi parlava de les emocions, un aspecte que en els humans, fins fa poc, segons ell, s'havia deixat de banda.

 

 

Un càncer de pulmó no va interrompre la seva activitat de divulgació ni les aparicions públiques, sempre interessat pel futur i amb un optimisme a prova de tot.

Un optimisme que el va portar a pronunciar, durant un altre programa de TV3, "El convidat", la que potser és la seva cita més cèlebre:

"Probablement no em moriré mai. No està demostrat que em moriré."


Quan Albert Om li va fer veure que "fins ara s'ha mort tothom", Punset va respondre: "Això no és una prova. No tenim cap gen dins nostre que digui 'l'Eduard deixarà de viure el 20 de novembre de l'any no sé quan'". Aquí podeu tornar a veure el programa:

 

 

ARXIVAT A:
ObituariCiència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut