Don i Phil Everly, en una imatge de 1965 (Wikimedia Commons/Eric Koch)

Mor Don Everly, la meitat dels Everly Brothers, un dels grups pioners del rock'n'roll

Juntament amb el seu germà Phil, van popularitzar cançons com "Bye, bye, Love" o "All I Have to Do Is Dream"

RedaccióActualitzat

Don i Phil Everly formaven un dels duets més influents dels anys 50, els Everly Brothers. Don ha mort aquest cap de setmana als 84 anys, segons ha informat el diari Los Angeles Times. Phil va morir fa set anys, el 2014, quan en tenia 74.

Don Everly ha mort a la seva casa de Nashville, a Tennessee. En un comunicat, la família recorda: "Don va viure el que sentia amb el cor i va celebrar compartir la música que el va fer ser un Everly Brothers".

Els germans Everly són recordats per èxits com "Wake Up Little Sussie", "Bye, bye, Love" o "All I Have to Do Is Dream".

Pioners americans del rock'n'roll i del country, el duet va aconseguir la màxima popularitat als anys 50 i 60. Considerats bon guitarristes, tocaven un estil d'harmonia tancada en què cadascun cantava un to que normalment sonava com una melodia pausada.

Feien servir guitarres Gibson. Aquesta marca, fins i tot, va treure una guitarra d'edició limitada que va anomenar Gibson Jumbo Everly Brothers.

Pentinats engominats cap a enrere, elegantment vestits i corbata fina, els Everly Brothers van començar la seva carrera a Nashville, la meca de la música country. Amb menys de vint anys ja s'havien fet famosos amb la seva conegudíssima "Bye Bye Love".

Les seves cançons van influir notablement en grups com The Beatles, The Beach Boys, The Birds i Simon i Garfunkel.

El duet es va separar el 1973 i al cap de 10 anys es van tornar a ajuntar per un concert al Royal Hall de Londres. Van produir dos àlbums a la dècada dels 80 i van fer alguns concerts als 90.

L'àlbum "EB84" es va convertir en èxit mundial, amb el senzill "On The Wings Of A Nigthingale", escrita especialment per a ells per Paul McCartney, i amb una versió del clàssic de Bob Dylan "Lay Lady Lay".

En una entrevista a Los Angeles Times, el 1999, Don va afirmar del duet: "Som completament diferents excepte quan cantem junts". I afegia: "Jo soc un demòcrata liberal, Phil és força conservador".

Aquests dos personatges tan diferents de personalitat i tan ben conjuntats cantant van accedir al Saló de la Fama del Rock and Roll el 1986, juntament amb Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly and Jerry Lee Lewis.

 

ARXIVAT A:
MúsicaObituari
Anar al contingut