L'autor és descendent del pioner del modernisme Mikhaïl Vrúbel
L'autor és descendent del pioner del modernisme Mikhaïl Vrúbel (Viquipèdia)

Mor Dmitri Vrúbel, pintor de l'emblemàtic petó entre Honecker i Bréjnev al mur de Berlín

L'artista va pintar el grafiti poc després de la caiguda del mur, la primavera del 1991

Redacció/AgènciesActualitzat

L'autor del famós grafiti del petó entre el líder soviètic Leonid Bréjnev i el president de la República Democràtica Alemanya (RDA) Erich Honecker ha mort a Berlín aquest diumenge als 62 anys per complicacions cardíaques després de contagiar-se de coronavirus.

Dmitri Vrúbel, nascut a Moscou l'any 1960, era un artista rus que va destacar per aquesta obra, una de les més famoses del món

La famosa pintura està situada a l'East Side Gallery, tram situat a la cara est del mur. En l'obra, Bréjnev i Honecker s'estan fent un petó als llavis i hi ha escrit, en rus i en alemany, "Déu meu, ajuda'm a sobreviure a aquest amor mortal".

El 1990, més de 100 artistes de més de 20 països van decorar aquest tram interior del Mur amb obres
El 1990, més de 100 artistes de més de 20 països van decorar aquest tram interior del mur amb obres (Pexels)

L'artista es va inspirar en una fotografia de l'any 1979 on sortien els dos líders comunistes celebrant els trenta anys d'existència de la República Democràtica Alemanya.

Vrúbel va pintar la famosa pintura poc després de la caiguda del mur, l'any 1991, i s'ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la capital alemanya.

El grafiti es va eliminar el 2009, quan es restaurava el mur, i l'artista en va fer una rèplica, la qual van demanar les autoritats locals. Actualment, és un dels punts més visitats de la capital alemanya i d'Europa.

Més obres de Dmitri Vrúbel

"Gràcies, Andréi Sàkharov" és un altre dels murals pintats per l'autor a l'East Side Gallery, que també va ser replicada el 2009. El mural conté un retrat homenatge a Andrei Sàkharov, un eminent físic nuclear rus que va morir un mes després de la caiguda del mur de Berlín.

Acompanyat de la seva dona i artista Victòria Timofeieva, també va crear "Els 12 estats d'ànim de Putin", un calendari amb retrats del president rus Vladímir Putin que es va convertir en un èxit de vendes a Rússia.

 

ARXIVAT A:
ArtAlemanya
Anar al contingut