Garrigosa, durant un acte al Parlament el desembre del 2018 (ACN / Carola López)
Garrigosa, durant un acte al Parlament el desembre del 2018 (ACN / Carola López)

Mor Diana Garrigosa de manera sobtada als 75 anys

La dona de Pasqual Maragall era la cara visible de la fundació que lluita contra l'Alzheimer

Actualitzat

Diana Garrigosa ha mort de manera sobtada aquest dilluns als 75 anys, segons fonts properes a la família.

Garrigosa, dona del president de la Generalitat Pasqual Maragall durant tota la vida, era la presidenta i cara visible de la Fundació Pasqual Maragall de lluita contra l'Alzheimer, la malaltia que pateix el seu marit.

Nascuda el 10 de novembre de 1944, Garrigosa va estar sempre en segona línia durant l'etapa política de Maragall, però va multiplicar les seves aparicions públiques d'ençà que l'alcalde olímpic va anunciar que patia Alzheimer, l'octubre del 2007. Des d'aleshores, acompanyava Maragall en gairebé totes les seves aparicions públiques.

 

Garrigosa, amb Pasqual Maragall, durant una conferència l'abril de 2016
Garrigosa, amb Pasqual Maragall, durant una conferència l'abril del 2016 (ACN / Aleix Moldes)

 

Llicenciada en Econòmiques per la UB i màster en Econometria per la New School Research de Nova York, va treballar com a professora d'Informàtica a l'Escola Aula de Barcelona i al Centre Ordinador Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, actualment l'Institut Municipal d'Informàtica.

Era una dona interessada per la ciència que va implicar-se en la croada del seu marit i de tota la família contra la malaltia. Garrigosa es va convertir en una veu contundent per donar-la a conèixer, també a través del dia a dia de l'expresident en entrevistes, reportatges i al documental "Bicicleta, cullera, poma".

 

 

Militant del PSC durant bona part de la seva vida, Garrigosa va abandonar el partit, el setembre del 2006, poc després que el seu marit deixés la presidència de la Generalitat.

 

Mostres de condol a la política

Just després de saber-se la notícia de la mort de Garrigosa, diversos polítics catalans i espanyols han mostrat el seu condol a la xarxa, des dels presidents de la Generalitat i el govern espanyol fins als principals noms dels socialistes catalans.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Obituari
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut