Les múrgoles no es poden consumir fresques
Un arròs amb múrgoles s'apunta com a causa de la intoxicació

Mor després de menjar múrgoles en un restaurant valencià amb estrella Michelin

La víctima és una dona que hi va dinar dissabte amb el seu marit i el seu fill, que van tenir els mateixos símptomes que ella, però es van recuperar

Actualitzat

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana investiga la mort d'una dona de 46 anys la matinada de diumenge per una possible intoxicació alimentària després de dinar amb el seu marit i el seu fill al restaurant Riff de València.

Tots tres van començar a tenir símptomes, com ara diarrea i vòmit, el dissabte a la tarda, però en el cas del marit i el fill l'evolució va ser bona i es van recuperar.

De moment, la investigació ha permès determinar que hi va haver set casos més d'intoxicació, amb símptomes molt lleus i bona recuperació, relacionats amb el mateix establiment.

Inspectors de Sanitat van visitar ahir el restaurant i se'n van endur mostres de matèries primeres i aliments que formaven part del menú degustació que va menjar la família. La consellera Ana Barceló ha explicat:

"S'ha posat en marxa el protocol habitual en aquests casos amb una primera inspecció a l'establiment i sembla que tot és normal. Ara s'analitzaran els productes alimentaris."

 

A falta de la confirmació de les anàlisis, una de les possibles causes de la intoxicació és l'arròs amb múrgoles, que formava part del menú degustació, i més concretament els bolets.

Les múrgoles són uns fongs molt apreciats a la cuina, però no es poden consumir fresques per la seva toxicitat. Primer cal assecar-les i posteriorment rehidratar-les abans de coure-les durant almenys 30 minuts.
 

El restaurant, tancat

El propietari del restaurant Riff, el xef Bernd Knöller, posseïdor d'una estrella Michelin, ha anunciat que tanca el restaurant fins que s'aclareixin les causes de la mort de la dona. En un comunicat, el restaurador assegura:

"Des del primer moment he col·laborat amb la Conselleria de Sanitat per aclarir els fets, i de les primeres investigacions i inspeccions s'ha pogut constatar que el restaurant compleix totes les normes sanitàries mentre s'espera el resultat de les proves que s'han dut a terme."

 

ARXIVAT A:
AlimentacióPaís Valencià
Anar al contingut