Mor deshidratada una nena de 7 anys detinguda després de passar la frontera dels EUA

S'investiga si els agents d'immigració van actuar correctament i van donar aigua i atenció mèdica a la menor
Mor deshidratada una nena de 7 anys detinguda després de passar la frontera dels EUA
Estats Units

Mor deshidratada una nena de 7 anys detinguda després de passar la frontera dels EUA

S'investiga si els agents d'immigració van actuar correctament i van donar aigua i atenció mèdica a la menor
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Una família amb nens intenta saltar el mur que separa Mèxic dels EUA a Tijuana (Reuters)

Una nena guatemalenca de 7 anys va morir deshidratada i per un xoc sèptic provocat per extenuació física després de travessar la frontera de Mèxic amb els Estats Units acompanyada del seu pare. La nena feia dies que no menjava ni bevia.

Segons els Estats Units, la menor i el seu pare van ser detinguts la nit del 6 de desembre per una patrulla nord-americana juntament amb un grup format per 163 migrants. Hores més tard, la nena va començar a tenir convulsions. Els serveis d'emergència van constatar que tenia febre molt alta (41 graus) i la van transportar en helicòpter fins a un hospital d'El Paso, on va arribar ja en aturada cardíaca.

L'informe mèdic de l'hospital Providence d'El Paso indica que la nena va morir per un xoc sèptic, deshidratació i febre.

S'ha obert una investigació per saber si l'actuació dels agents d'immigració va ser correcta i si van donar aigua i aliments a la nena després de ser detinguda. Els agents de la patrulla fronterera asseguren que la nena portava "diversos dies sense menjar ni beure". Però no queda clar si la nena va rebre aliments o atenció mèdica després de la detenció.

Un portaveu policial ha dit que els agents "van fer tot el possible per salvar la vida de la nena en les circumstàncies més difícils".

 

La policia de frontera denuncia que les seves instal·lacions han quedat desfasades. Diuen que es fan construir fa dècades i estan pensades per rebre homes que intentaven entrar sols als Estats Units i la realitat actual és que arriben famílies amb molts nens.

L'atenció política i mediàtica s'ha centrat en les últimes setmanes en la caravana migratòria que va sortir el 19 d'octubre d'Hondures per denunciar els abusos a què s'exposen els migrants quan intenten aconseguir el "somni americà".

Segons el govern mexicà, més de 7.200 migrants d'aquest grup han arribat fins a les ciutats frontereres de Tijuana i San Diego, a la Baixa Califòrnia. A més, les autoritats mexicanes calculen que més d'un miler d'integrants de la caravana podrien haver aconseguit entrar ja en territori dels Estats Units.

La realitat és que diàriament centenars d'immigrants intenten passar la frontera dels Estats Units pels estats de Texas, Arizona i Nou Mèxic. El nombre de migrants detinguts a la frontera sud dels EUA no para de créixer. El mes de novembre es va batre un rècord amb la detenció de 51.856 persones que intentaven travessar la frontera, la majoria famílies senceres procedents de Centreamèrica.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions Estats Units