Imatge de Daniel Craig caminant davant el cartell del film "Skyfall".
"Skyfall", protagonitzat per Daniel Craig, va ser l'últim film de 007 en què va col·laborar Watkins. (Foto: Reuters)
Londres

Mor Derek Watkins, el trompetista de totes les bandes sonores de les pel·lícules de James Bond

El trompetista Derek Watkins ha mort. Desconegut pel gran públic, Watkins era un músic polifacètic que va aportar les seves aptituds en registres tan diferents com les bandes sonores de James Bond, les cançons dels Beatles com "Penny Lane", el jazz o la música clàssica.

RedaccióActualitzat
Derek Watkins, el trompetista de les bandes sonores de totes les pel·lícules de James Bond, ha mort als 68 anys. El músic també va col·laborar amb els Beatles, Elton John i Frank Sinatra.

Derek Watkins era un autèntic desconegut per al gran públic, però un dels músics de sessió més reputats de les últimes dècades. Watkins podia presumir d'haver participat en totes les bandes sonores de les pel·lícules de James Bond, des de "Dr. No" (1962) fins a "Skyfall" (2012), passant per "Goldfinger" (1964).



Watkins va intervenir en els 23 films de James Bond. La seva trompeta també sona en bandes sonores de pel·lícules com "Star Wars", "Indiana Jones", "Superman" i "Instint bàsic".

En el món del pop, Derek Watkins va participar amb els Beatles en la gravació de dues peces clàssiques de la seva discografia: "Strawberry Fields Forever" i "Penny Lane". I la llista continua amb gent com Elton John, Pet Shop Boys, Eric Clapton, Tom Jones, Bjork, U2, Georgie Fame i Oasis. També va estar vinculat a l'escena jazzística, col·laborant amb noms com Henry Mancini, Frank Sinatra i Dizzy Gillespie. Fins i tot en el món clàssic, a part de la Royal Philarmonic Orchestra i la London Symphony Orchestra, també figura a la llista de col·laboradors de Josep Carreras i Plácido Domingo.
Anar al contingut