Boseman, l'any passat, recollint un premi a Hollywood (EFE/EPA/Etienne Laurent)

Mor de càncer Chadwick Boseman, el protagonista de "Black Panther"

L'actor, de 43 anys, es tractava la malaltia des de fa quatre anys però no ho havia fet públic

Sílvia MateuActualitzat

L'actor estatunidenc Chadwick Boseman ha mort de càncer de colon als 43 anys, segons han informat els seus representants. Boseman, protagonista de la pel·lícula de superherois "Black Panther", ha mort a casa, a Los Angeles, amb la família.

El 2016 li van diagnosticar el càncer i, tot i que no n'havia parlat públicament, va rodar "Black Panther" i altres pel·lícules entre sessions de quimioteràpia i operacions.

 

Era un actor molt estimat per la comunitat afroamericana, gràcies a papers emblemàtics com l'esportista Jackie Robinson a "42" o el músic James Brown a "Get on Up". També va participar en l'última pel·lícula de Spike Lee "Da 5 Bloods", estrenada aquest estiu a Netflix.

Però el seu paper més destacat va ser el de "Black Panther", com a protagonista de la primera gran pel·lícula de superherois d'estudi amb un repartiment predominantment afroamericà.

La franquícia Marvel ha lamentat la mort de l'actor, a través de les xarxes: "Els nostres cors estan destrossats i els nostres pensaments estan amb la família de Chadwick Boseman".

 

 

L'actor tenia diversos projectes pendents.

Marvel va confirmar que filmaria una seqüela de "Black Panther" durant una convenció de Disney, l'estiu passat, en què va sorprendre que Boseman no assistís.

A més, fa deu dies va firmar un contracte amb Universal Content Productions per produir una sèrie.

Entre els projectes que s'entrenaran pòstumament hi ha "Ma Rainey's Black Bottom", amb Viola Davis, i la sèrie animada de Marvel "What If...?".

Al mes de juny, Boseman es va unir a més de 300 actors i cineastes negres que van firmar una carta oberta a Hollywood, on demanaven fomentar el contingut antiracista i allunyar-se de l'entreteniment que glorifica la brutalitat i la corrupció policial. La carta va formar part de les protestes contra el racisme als Estats Units arran de la mort de George Floyd a Minneapolis.

Les xarxes s'han omplert de missatges que lamenten la mort de l'actor, com els dels seus companys de Marvel Marck Ruffalo (L'increïble Hulk) i Chris Evans (Capità Amèrica), cineastes com Jordan Peele o JA Bayona i moltes personalitats del cinema com Viola Davis, Issa Rae, Octavia Spencer, Sterling K. Brown o Halle Berry. També Bernice King, filla del desaparegut líder de drets civils Martin Luther King Jr, o noms de la música com Mariah Carey i el raper G-Eazy han reaccionat a la mort de Boseman.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
CinemaCòmicRacisme
Anar al contingut