Mor cremada una dona a l'Índia quan anava a declarar contra el seu violador
La dona, de 23 anys, tenia cremades al 95% del cos (Reuters)

Mor cremada una dona a l'Índia quan anava a declarar contra el seu violador

Entre els cinc assaltants que li van calar foc hi ha el presumpte violador, que està en llibertat sota fiança des de fa uns dies

RedaccióActualitzat

Una jove de 23 anys, víctima d'una violació, ha mort a l'Índia després que un grup d'homes la va cremar quan anava al jutjat a declarar. La noia la van assaltar cinc homes, entre ells el presumpte violador, segons han informat fonts policials. La van traslladar a l'hospital Safdarjung de Nova Delhi en estat crític i aquesta nit ha mort a causa de les greus cremades que va patir. Aquest nou cas de violència contra les dones ha provocat una gran indignació a l'Índia.

Els fets van passar aquest dijous a Unnao, Uttar Pradesh, al nord de l'Índia. La jove anava a agafar el tren per declarar en una audiència judicial sobre la seva violació, però uns homes la van abordar en el camí, la van apunyalar i després li van calar foc amb querosè.

La noia ha mort després de tenir una aturada cardíaca. El doctor Shalabh Kumar, de l'hospital Safdarjung de Nova Delhi, ha explicat que la dona "tenia cremades en el 95% del cos i els pulmons els tenia plens de fums tòxics i calents."
 

L'ambulància amb la jove assaltada i cremada per cinc homes (Reuters/Adnan Abidi)
 

Els metges d'aquest hospital de Nova Delhi no han pogut salvar la noia (Reuters/Adnan Abidi)

La víctima va presentar una denúncia a la policia d'Unnao al mes de març al·legant que l'havien violat a punta de pistola. El presumpte violador el van empresonar, però la setmana passada va sortir en llibertat després de dipositar una fiança.

I aquest dijous és quan cinc homes van assaltar i cremar la jove, que encara va poder caminar un quilòmetre per reclamar ajuda i, fins i tot, trucar a la policia. El pare de la víctima diu que la seva família era assetjada i amenaçada per la família de l'acusat.
 

El lloc on un grup d'homes van cremar una dona que havia estat violada

Segons la policia, els cinc presumptes atacants els han pogut detenir. No s'ha confirmat, però, que el suposat violador estigués entre els arrestats.


4.000 casos confirmats en un any

Uttar Pradesh és l'estat més poblat de l'Índia i amb l'historial més alt de crims contra les dones, amb més de 4.000 casos de violació confirmats el 2017.

Aquest divendres, la policia va matar quatre homes sospitosos de violar i matar una veterinària de 27 anys prop de la ciutat de Hyderabad. Molta gent es va reunir a la zona del tiroteig per aplaudir els agents que van participar en l'acció.
 

Estudiants celebrant la mort d'uns violadors a mans de la policia, a Bangalore (EFE/EPA/JAGADEESH NV)

Els agents van portar els presumptes assassins al lloc on es va cometre el crim, sota un pont. Segons la versió policial, els van matar a trets quan suposadament intentaven fugir. Fa una setmana, els acusats van punxar les rodes de la motocicleta de la seva víctima, i quan fingien que la volien ajudar, la van violar i la van cremar amb gasolina.

Des d'Amnistia Internacional, però, s'acusa la policia índia d'haver abatut "a sang freda" els quatre sospitosos per satisfer la còlera de l'opinió pública. L'ONG reclama que s'aclareixin aquests fets que qualifica d'una presumpta "execució arbitrària".

ARXIVAT A:
Drets humansViolència masclistaPolicial
Anar al contingut