Mor Claudio López Lamadrid, editor de García Márquez, Rushdie i Philip Roth
Claudio López Lamadrid en una imatge d'arxiu

Mor Claudio López Lamadrid, editor de García Márquez, Rushdie i Philip Roth

El fins ara editor de Penguin Random House havia portat noms com Gabriel García Márquez, Philip Roth, Salman Rushdie o James Ellroy

RedaccióActualitzat

L'editor barceloní Claudio López Lamadrid ha mort als 59 anys en un hospital de la capital catalana a causa d'un infart cerebral, segons han confirmat fonts de l'editorial Penguin Random House. López Lamadrid era des de feia 18 anys el director editorial d'aquest grup multinacional de l'edició.

Havia treballat en editorials com Tusquets, als anys 70, amb Beatriz de Moura, esposa del seu oncle Antonio. A finals dels 80 va participar en la fundació de Galaxia Gutenberg, i als 90 va arribar al grup Grijalbo-Mondadori, on va crear un catàleg amb autors de renom com David Foster Wallace, Gabriel García Márquez i Philip Roth. Quan aquest grup es va fusionar amb Random House, ell es va encarregar també de la divisió literària en espanyol de la firma.

López Lamadrid també va traduir i editar autors de premi Nobel com ara J. M. Coetzee o Amos Oz, i el món editorial el considera descobridor d'escriptors com ara César Aira o Javier Cercas.

D'orígens aristocràtics -era el fill gran del tercer Marquès de Comillas-, López Lamadrid pertanyia a una nissaga familiar estretament vinculada al món de la cultura i de la literatura.

ARXIVAT A:
Obituari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut