Mor Chicho Ibáñez Serrador, creador d'"Un, dos, tres" i "Historias para no dormir"

Ibáñez Serrador, Premi Nacional de Televisió, va guanyar 5 Premis Ondas i un Goya d'Honor, que va rebre el gener passat
Mor Chicho Ibáñez Serrador, creador d'"Un, dos, tres" i "Historias para no dormir"

Mor Chicho Ibáñez Serrador, creador d'"Un, dos, tres" i "Historias para no dormir"

Ibáñez Serrador, Premi Nacional de Televisió, va guanyar 5 Premis Ondas i un Goya d'Honor, que va rebre el gener passat
Actualitzat
TEMA:
Televisió

El director de cinema i televisió Chicho Ibáñez Serrador ha mort a Madrid als 83 anys. Serrador serà recordat sobretot per ser el creador de programes de televisió mítics, com "Historias para no dormir", "Historias de la frivolidad" i, sobretot, el concurs "Un, dos, tres, responda otra vez".

Nascut a Montevideo, a l'Uruguai, va passar bona part de la infantesa a l'Amèrica Llatina, acompanyant els seus pares per gires teatrals. El pare era director de teatre i actor, i la mare, actriu.

 

 

La seva productora ha comunicat així la mort de Narciso Ibáñez Serrador


Debut com a actor

Els primers passos d'Ibáñez Serrador en el món de l'espectacle van ser com a actor, treballant sovint en produccions amb els seus pares. Simultàniament va començar a escriure els seus propis projectes centrats en la ciència-ficció i el misteri, molt influït per l'obra d'Alfred Hitchcock, al qual admirava.

L'any 1963 va començar a treballar a Televisió Espanyola, i dos anys després hi va estrenar la sèrie "Historias para no dormir", un seguit d'episodis de terror basats en clàssics del gènere o de creació pròpia que ell mateix es va encarregar de presentar durant tres temporades.

Amb el reconeixement del públic, l'any 1968 va escriure i dirigir la sèrie "Historias de la frivolidad", on abordava en clau d'humor i paròdia l'actuació de la censura espanyola.

 

Era molt habitual veure Chicho Ibáñez Serrador davant les càmeres en els seus programes


"Un, dos, tres"

Però el programa que el va catapultar a la fama va ser el concurs "Un, dos, tres, responda otra vez", una cita ineludible de famílies senceres davant del televisor. Es va estrenar l'any 1972 amb el peruà Kiko Ledgard com a presentador, i ràpidament es va convertir en un èxit.

En diferents etapes el programa va continuar i evolucionar, amb presentadors com Mayra Gómez Kemp, o els catalans Josep Maria Bachs i Jordi Estadella, que van convertir en mítiques frases del programa com "¡Campana y se acabó!" o "¡Un chalet en Torrevieja, Alicante!"

El concurs va ser també un gran aparador per als humoristes de l'època i una gran plataforma de projecció per a algunes hostesses que després van fer el salt al cinema com ara Victoria Abril, Sílvia Marsó o Lydia Bosch.

Fins i tot Tricicle va fer la seva primera aparició televisiva a l'"Un, dos, tres" amb el seu famosíssim gag al ritme de "Soy un truhán, soy un señor" de Julio Iglesias.

 

Don Cicuta, Chicho i Kiko Ledgard, en la primera etapa de l'"Un, dos, tres"

 

Dels animals al sexe

La seva carrera com a realitzador va continuar als anys 80 amb el programa sobre el món animal "Waku waku", concebut per a l'entreteniment familiar però amb intencions pedagògiques i de respecte als animals.

L'any 1990 va posar en antena "Hablemos de sexo", el primer programa que es feia a Espanya sobre sexologia. Era la primera vegada que la televisió abordada obertament i de manera científica i divulgativa qüestions relacionades amb la sexualitat humana.

Els últims anys de la seva vida Chicho Ibáñez Serrador va estar apartat del món de la televisió a causa d'una malaltia degenerativa. Fa uns dies va ser ingressat en un hospital de Madrid, on ha mort aquest divendres.

 

ARXIVAT A:
Televisió