Los Angeles

Mor Carrie Fisher, la princesa Leia de "La guerra de les galàxies"

L'actriu, de 60 anys, no ha pogut sobreviure a l'atac de cor que va tenir divendres en un avió

RedaccióActualitzat

L'actriu Carrie Fisher, coneguda pel seu paper de princesa Leia a "La guerra de les galàxies", ha mort aquest dimarts als 60 anys. La família de l'actriu ha informat de la defunció de Fisher en un comunicat enviat a la revista "People".

Fisher havia tingut un atac de cor divendres passat, en un avió que volava de Londres a Los Angeles. Des d'aleshores, els missatges d'ànim s'havien multiplicat a les xarxes. També ara, amb la seva mort, l'han plorat els fans i companys de feina, entre els quals Mark Hamill, l'actor que va interpretar Luke Skywalker, que s'ha declarat desolat.

 

També David Prowse, l'actor que va encarnar Darth Vader, ha afirmat que la notícia l'ha deixat "extremadament trist". 

 

Anthony Daniels, l'actor que va encarnar l'androide C3PO, ha lamentat la mort de l'actriu "malgrat tants desitjos i pregàries de tanta gent".

 

Warwick Davis, que va interpretar l'ewok Wicket al primer film de la saga, i Billy Dee Williams, que va donar vida a Lando Calrissian, també han recordat Fisher:


 

Una carrera marcada per "La guerra de les galàxies"

Filla dels també artistes Eddie Fisher i Debbie Reynolds, Carrie Fisher va néixer a Los Angeles el 1956. Va arribar a la fama amb el seu paper a la trilogia de George Lucas, a les pel·lícules "La guerra de les galàxies" (1977), "L'imperi contraataca" (1980) i "El retorn del Jedi" (1983). Tant ella com Harrison Ford i Mark Hamill van reaparèixer en el rellançament de la saga, "Star Wars: el despertar de la força" (2015). A més, s'havia confirmat que participaria a "Star Wars: Episodi VIII" (2017).

Al marge de l'inoblidable Leia, va participar com a secundària en pel·lícules com "Quan en Harry va trobar la Sally" i "Hannah i les seves germanes". També va destacar com a escriptora, tant amb diverses novel·les com amb les adaptacions per al cinema.

Fisher va parlar en diverses entrevistes de televisió de la seva addicció a les drogues i del trastorn bipolar que li van diagnosticar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut