Mor Caballero Bonald, un referent de la poesia espanyola
Caballero Bonald va guanyar el Premi Cervantes el 2012 (EFE/Paco Campos)

Mor Caballero Bonald, un referent de la poesia espanyola

Desapareix un dels últims representants de l'anomenada Generació dels 50

Actualitzat

José Manuel Caballero Bonald, un dels grans poetes espanyols contemporanis, ha mort a Madrid als 94 anys. Nascut a Jerez de la Frontera, Caballero Bonald va guanyar nombrosos premis.

El més important, el Cervantes, li va arribar el 2012. Abans havia obtingut guardons com el Premi Nacional de Poesia pel poemari "Manual de infractores" o el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana pel conjunt de la seva obra. Una obra en què també hi va haver espai per a la narrativa i, sobretot, per a l'autobiografia, amb un títol de pes: "La novela de la memoria".

Amb la mort de Caballero Bonald desapareix un dels últims representants de l'anomenada Generació dels 50, a la qual també pertanyien José Agustín Goytisolo o Jaime Gil de Biedma.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha elogiat la figura de Caballero Bonald. En una piulada a Twitter l'ha qualificat de "referent dels últims temps de la cultura del nostre país". El ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, s'hi ha referit com un dels "grans poetes, universal i reconegut per tots":

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut