Betty White el 1988 quan va recollir el Premi EMI per "Las chicas de oro"
Betty White el 1988, quan va recollir el Premi EMI per "Las chicas de oro" (Viquipèdia/Alan Light CC 3.0)

Mor Betty White, l'entranyable Rose de "Las chicas de oro", a punt de fer 100 anys

L'actriu té una de les carreres més longeves del cinema i la televisió al llarg de 80 anys

RedaccióActualitzat

L'actriu Betty White ha mort als 99 anys, 18 dies abans d'arribar al centenari. Segons informa el portal TMZ, White ha mort aquest divendres 31 de desembre a casa seva.

L'actriu tenia previst celebrar el seu centenari amb una pel·lícula que s'estrenarà el mes que ve per recordar la seva trajectòria i vida.

L'actriu té una de les carreres més longeves a la televisió i el cinema. Es va estrenar el 1939, amb només 17 anys, i durant vuit dècades ha aparegut en sèries i pel·lícules. Una de les que més ha marcat la seva carrera és "Las chicas de oro" , "The Golden Girls", on, durant set anys, entre el 1985 i el 1992, va fer de l'entranyable Rose Nylund, compartint casa amb tres dones més viudes o divorciades. White va guanyar un Premi EMI com a millor actriu d'una sèrie de comèdia.


Era el seu gran èxit internacional, però ja havia aparegut en molts films i programes. L'actriu va participar en més de 30 pel·lícules i en incomptables sèries i xous de televisió pels quals va rebre nombrosos premis i reconeixements.

A la petita pantalla, Betty White també va deixar empremta en altres sèries com "La chica de la tele" o "Life with Elizabeth".

Els últims anys de la seva vida, va convertir-se també en una icona a internet i l'any 2010 en l'amfitriona més veterana del late show nord-americà "Saturday Night Live".

El 2019 encara treballava, posant veu a una de les joguines que apareixen a Toy Story 4, en un homenatge a la seva persona.

La mort de l'actriu ha commocionat els seus fans, que han deixat milers de missatges a les xarxes en record seu. La plataforma Netflix l'ha recordat amb un vídeo:

ARXIVAT A:
ObituariTelevisióCinema
Anar al contingut