Nova York

Mor Ben E. King, la veu de "Stand by me"

Ben E. King es va fer famós per la seva interpretació de "Stand by Me", als anys 60

RedaccióActualitzat

Benjamin Earl Nelson, Ben E. King, ha mort als 76 anys, segons ha confirmat el seu agent. Ben E. King es va fer famós per la seva interpretació de "Stand by Me" als anys 60.

Va néixer a Carolina del Nord el 1938, però de ben petit va marxar a viure al barri de Harlem de Nova York. Es va fer un lloc al món de la música el 1958 amb el grup The Five Crowns, però l'èxit li va arribar amb The Drifters. Es va incorporar a aquest grup a finals del 58 i va escriure el seu primer èxit, "There goes my baby".

Amb la banda The Drifters, va compondre i va cantar altres clàssics, com "Spanish Harlem". Dos anys després, però, va començar la carrera en solitari, i el 1961 va saltar a la fama mundial amb el clàssic "Stand by me".

"Stand by me" és una de les quatre cançons més difoses de la història. King era coautor d'aquesta cançó, al costat del duet de compositors Leiber i Stoller.

Als vuitanta, gràcies a la pel·lícula del mateix nom que protagonitzava River Phoenix, "Stand by me" es va revifar i es va convertir en el clàssic de tots els temps que és avui.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut