El filòsof, crític d'art i professor universitari, Arnau Puig
El filòsof, crític d'art i professor universitari, Arnau Puig

Mor Arnau Puig, l'últim representant viu del grup Dau al Set

Va ser un dels fundadors del moviment avantguardista català del qual també van formar part Joan Brossa, Modest Cuixart i Antoni Tàpies

Redacció Actualitzat
TEMA:
Art

Ha mort als 94 anys el filòsof i crític d'art Arnau Puig. Va ser un dels fundadors i l'últim representant en vida del grup Dau al Set, moviment avantguardista català del qual també van formar part Joan Brossa, Modest Cuixart i Antoni Tàpies.

L'editorial Comanegra, amb qui havia publicat els seus últims llibres, ha anunciat la seva mort per les xarxes socials.Filòsof, crític d'art i professor universitari, Arnau Puig serà recordat, sobretot, pel fet d'haver fundat el Grup Dau al Set, del qual era l'ideòleg. Llicenciat en Filosofia a la Universitat de Barcelona, els cinc anys que va passar a París, on va fer el doctorat a la Sorbona, el van marcar profundament. Va quedar molt influït per l'existencialisme.

Quan va tornar a Barcelona, es va relacionar amb poetes, pintors i altres artistes i va fundar les revistes Algol i Dau al Set. Posteriorment va compaginar la seva activitat com a professor de filosofia amb la crítica i la publicació d'estudis teòrics d'art.

Va ser professor a la Universitat de Barcelona i a l'Autònoma i va ser catedràtic d'estètica a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. També va ser director de l'Institut d'Història i Arqueologia del Consell Superior d'Investigacions Científiques a Roma.

El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi. El 2003 va rebre el premi de l'Associació Catalana de Crítics d'Art i el 2004 la medalla al mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona. El 2012 va rebre el Premi Nacional de la Generalitat a la Trajectòria Artística.

ARXIVAT A:
Obituari Art
Anar al contingut