Tarragona

Mor als 96 anys Pere Godall, supervivent de la Lleva del Biberó

Ha estat un dels últims participants en el programa "Trinxeres" de TV3

RedaccióActualitzat

Pere Godall, supervivent de la Lleva del Biberó, ha mort als 96 anys. Godall va ser president de l'Associació Lleva del Biberó 41, on s'agrupen els supervivents que, de joves, van ser cridats a files per lluitar amb els republicans durant la Batalla de l'Ebre.

Ha estat un dels últims participants en el programa  "Trinxeres" de TV3. Al programa donava testimoni de la Batalla de l'Ebre des de la serra de Pàndols, un escenari que no havia deixat de visitar cada 25 de juliol.

Pere Godall va néixer a Tarragona l'any 1920. Des de ben petit, va estudiar música i, al cap de quinze anys, va fundar el Trio Godall amb els seus germans. Pocs mesos després, naixia l'Orquestra Godall, on el Pere exercia de director. La Guerra Civil va truncar el destí del Pere, de la seva família i també de l'orquestra.

Lligat a la música des de ben jove, va ser professor de música i compositor. Va dirigir diverses orquestres a Tarragona i també va ser director musical de Ràdio Tarragona de l'any 1947 a 1962.

Les memòries de Godall han quedat recollides en el llibre 'Una vida per recordar. Memòries de Pere Godall', una biografia escrita per la seva néta, Fàtima Pizà Godall, que es va presentar l'any 2014.

El conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Raül Romeva, ha lamentat la mort de Godall a Twitter. 


L'Ajuntament de Tarragona li va atorgar el diploma de Serveis Distingits per la seva trajectòria vital i artística.

Pere Godall també va col·laborar amb el documental "Tarragona sota les bombes (1937-1939)" que va produir l'Arxiu Municipal de Tarragona. Un audiovisual que es projecta a les visites guiades al museu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut