Nova York

Mor als 94 anys Les Paul, el pare de la guitarra elèctrica

Les Paul, llegendari músic nord-americà conegut com el pare de la guitarra elèctrica, ha mort als 94 anys en un hospital de White Plains, a Nova York. Segons l'empresa Gibson Guitar, per la qual va treballar des de la dècada dels 50, Paul ha mort a causa de les complicacions derivades d'una pneumònia. Amb una carrera que va començar als anys 30 i que li va portar reconeixements nombrosos, Paul ha passat a la història com l'home que va electrificar la guitarra gràcies al model que portava el seu nom i que va ser el predilecte d'artistes com Keith Richards, Paul McCartney o B B King.

Actualitzat
Les Paul es va iniciar en el jazz i va tocar per primera vegada als 13 anys. Des de molt jove va mostrar interès per millorar els instruments. D'aquí que acabés connectant la guitarra al corrent. "Volia demostrar que aconseguir una tapa sòlida, sense vibracions, era el camí a seguir", segons va explicar ell mateix. El 1941 Paul va crear el precursor de la guitarra elèctrica, un instrument que ell va anomenar tronc ("log" en anglès).

Guanyador de tres Grammys, va destacar amb temes com "It's Been a Long, Long Time" o "Lover (When You're Near Me)" o "How High the Moon". El 1952 va editar els primers models de Les Paul i amb el temps va editar sèries mítiques com la Goldtop, la Black Beauty, Junior, Special i Standard, que han seduït músics i bandes com Santana, Led Zeppelin, Metallica, U2 o Pearl Jam.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut