Mor als 94 anys el surfista que va inventar el vestit de neoprè

RedaccióActualitzat

Ha mort Jack O'Neill. És l'home que va inventar el vestit de neoprè. O'Neill va morir aquest divendres a Califòrnia als 94 anys, segons ha explicat la seva família.

O'Neill va fundar l'empresa que porta el seu nom, coneguda mundialment per la seva roba per a surfistes i altres esports de mar.

Excèntric i reservat amb els periodistes, O'Neill va dedicar-se plenament a la seva passió: el surf. Nascut a Colorado el 1923, va començar a surfejar a Califòrnia cap a finals dels anys 30. Des de llavors, va intentar trobar una roba que li permetés estar més temps a l'aigua.

Als anys 50 va obrir una botiga per a surfistes a San Francisco que va ser la base de la marca O'Neill. El 1971 va presentar i popularitzar el vestit de neoprè.

La seva empresa es va convertir en els vuitanta en el primer venedor mundial de vestits de neoprè per nedar i bussejar.

Reservat i amant del mar

La imatge d'O'Neill ha anat sempre acompanyada de la del pegat de pirata que portava a l'ull esquerre per un accident de surf.

No concedia gaires entrevistes i mantenia una vida discreta, dedicada a desenvolupar nous productes, fer surf i gaudir del mar.

O'Neill va ser un defensor dels oceans i va dedicar fons al desenvolupament de projectes per protegir els ecosistemes marins a tot el món.

Com funciona el neoprè?

El vestit de neoprè manté l'escalfor de qui el porta gràcies a una capa d'aigua que alenteix la dissipació de la calor.

Avui en dia és un element imprescindible per a tot surfista, nedador o bussejador.

Anar al contingut