Conxa Ibáñez ocupava un lloc destacat entre les artistes plàstiques de la seva generació (Canals Galeria d'Art)

Mor als 93 anys la pintora Conxa Ibáñez, destacada paisatgista

Influïda pels grans paisatgistes catalans, l'artista ofereix una visió "neta i tranquil·la" de la natura

Redacció/ACNActualitzat

La pintora Conxa Ibáñez ha mort aquest dijous a Barcelona als 93 anys, segons ha informat en un comunicat publicat a les xarxes la galeria d'art Canals.

Segons afirmen els responsables de la galeria, des de la dècada dels anys 60 ha esdevingut "una de les principals figures femenines de la pintura catalana, nodrint-se de manera directa dels grans paisatgistes del nostre país".

La seva pintura ofereix una visió "neta i tranquil·la de la natura, cercant-ne el concepte essencial". També va destacar en la faceta de gravadora.

Ha exposat des dels anys 50 del segle passat, tant a Catalunya com a l'estat espanyol i a galeries internacionals d'Itàlia, Àustria, Cuba o els Estats Units.

El galerista Josep Canals, de la mateixa galeria de Sant Cugat que ha fet pública la defunció, publicava fa dos anys una imatge de l'artista.


Ibáñez va néixer a Canet de Mar l'any 1929 i es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis, la Llotja, i també a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Dedicada al paisatgisme, en el transcurs d'una llarga trajectòria ha pintat terres de diverses comarques de Catalunya, de Castella, d'Andalusia, de Cuba o de Nova York.

Les seves il·lustracions a l'oli o els gravats han acompanyat obres d'escriptors com Baltasar Porcel, Miquel de Palol i Felip o Marta Pessarrodona, entre d'altres.

La seva obra es pot veure a museus com el MACBA, el Museu de l'Hospitalet, el VINSEUM, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Abelló i el Museu d'Història de Girona.

El 2014 l'Ajuntament de Canet de Mar li va concedir la Medalla d'Or d'aquesta població del Maresme.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut