Mor, als 92 anys, el creador d'Astèrix, Albert Uderzo

La seva família ha emès un comunicat en què explica que la mort ha estat per una crisi cardíaca, sense cap relació amb el coronavirus

RedaccióActualitzat

Ha mort el creador d'Astèrix, Albert Uderzo. Dibuixant i guionista, va crear l'any 1959, juntament amb René Goscinny, el mític guerrer gal. La seva família ha emès un comunicat en què explica que Uderzo, de 92 anys, ha mort a Neuilly-sur-Seine, als afores de París, a causa d'una crisi cardíaca, sense cap relació amb el coronavirus.

A les xarxes socials, molts seguidors d'Astèrix han volgut recordar el dibuixant i les aventures que va crear.

 

 

 

 

 Una aventura compartida amb Goscinny

Nascut a Fismes, molt a prop de la capital francesa, ja de petit va demostrar una gran aptitud per dibuixar. De fet, als 10 anys ja li agradava dibuixar personatges grassonets, com Obèlix, el famós acompanyant d'Astèrix. S'introdueix al món de l'animació als anys 40, quan comença a treballar en algunes revistes.

A principis dels anys 50, quan torna del servei militar, coneix René Goscinny, amb qui emprendrà una aventura conjunta, però no serà fins al 1959 quan apareixerà la primera història d'Astèrix i Obèlix a la revista "Pilote" i, més tard, ja fora d'aquesta revista, les històries d'Astèrix i Obèlix a les Gàl·lies triomfaran a tot el món.

Mor als 92 anys el creador d'Astèrix, Albert Uderzo
Molta gent arreu del món ha crescut llegint les aventures d'Astèrix (Reuters/Benoit Tessier)


La parella creativa es va trencar el 1977 amb la mort de Goscinny, que va fer caure Uderzo en una depresió. Però el dibuixant va superar aquella etapa i va decidir continuar amb la sèrie d'Astèrix, exercint ell mateix també com a guionista.

Fins al 2009, Uderzo havia participat en 34 volums de les aventures d'aquest gal irreductible que, gràcies a la poció preparada pel druida Panoràmix, s'enfronta a les legions romanes juntament amb el seu amic Obèlix i el seu gos Idèfix.

El 2013, Uderzo va cedir els llapis a Didier Conrad, que s'ha encarregat de dibuixar els últims 4 àlbums, l'últim, "La filla de Vercingetòrix", publicat el 2019. Malgrat tot, Uderzo ha estat supervisant fins al final totes les historietes d'uns personatges que també han protagonitzat una trentena de pel·lícules i videojocs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut