Helena Cambó va crear amb el seu marit, Ramon Guardans, la Fundació Institut Cambó
Helena Cambó va crear amb el seu marit, Ramon Guardans, la Fundació Institut Cambó

Mor als 91 anys Helena Cambó, mecenes cultural i filla de Francesc Cambó

Amb el seu marit, Ramon Guardans, va crear la Fundació Institut Cambó per promoure la cultura catalana i conservar el llegat del seu pare

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte ha mort a Barcelona Helena Cambó, filla del polític fundador i líder de la Lliga Regionalista Francesc Cambó.

Helena Cambó, de 91 anys, va ser presidenta de la Fundació Institut Cambó i principal impulsora del llegat cultural del seu pare, tant en l'àmbit artístic com bibliogràfic.

La mort d'Helena Cambó l'ha comunicat un dels seus 14 fills, l'exeurodiputat Ignasi Guardans:

 


Nascuda a Zuric durant l'exili de la seva família, Helena Cambó va dedicar la seva vida a promoure la cultura catalana i a conservar el llegat del seu pare. Com a hereva de la col·lecció de pintura de Francesc Cambó, va dipositar una cinquantena d'obres renaixentistes al MNAC. Segons el museu, es tracta de l'aportació desinteressada de més valor que ha rebut.

També era membre d'honor del Museu del Prado, impulsora de la Fundació Bernat Metge, dedicada a la traducció al català dels clàssics grecollatins, i de la junta constructora de la Sagrada Família.

La seva activitat com a mecenes cultural ha estat distingida amb nombrosos nomenaments i condecoracions com el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla, la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya o la Creu de l'Orde del Fènix -atorgada per Grècia- en reconeixement al seu compromís amb la difusió de la cultura grega.


       

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut