Madrid

Mor als 90 anys l'actor espanyol Tony Leblanc

A més de la seva faceta d'intèrpret com a galant de comèdies, Leblanc va abastar en la seva extensa trajectòria professional tasques de direcció, guió, producció i composició musical, exercint la seva carrera al cinema, el teatre i la televisió.

Actualitzat
L'actor espanyol Tony Leblanc ha mort aquest dissabte als 90 anys, a causa d'una aturada cardíaca, en el seu domicili de Villaviciosa d'Odón, localitat pròxima a Madrid. L'Acadèmia de Cinema ha volgut mostrar el seu condol a través del la xarxa: "El nostre record a aquest gran actor i el nostre condol a la seva família i companys", ha escrit la institució a través dell Twitter.

A més de la seva faceta d'intèrpret com a galant de comèdies, Leblanc va fer en la seva extensa trajectòria professional tasques de direcció, guió, producció i composició musical, exercint la seva carrera principalment al cinema, al teatre i a la televisió.

Ignacio Fernández Sánchez, nom real de l'artista, va néixer el 7 de maig de 1922 a Madrid. El seu pare treballava com a conserge al Museu del Prado, un lloc emblemàtic on l'actor va viure amb la seva família.

Leblanc va va decantar-se per la interpretació des de la infantesa, va abandonar els estudis i es va formar com a cantant i com a ballarí. Abans d'aconseguir el seu somni, va ser boxejador i no va ser fins a la dècada dels 40 que va debutar en el món del cinema sense deixar la seva carrera teatral.

Els papers al cinema van ser secundaris fins a la dècada dels 50, quan va protagonitzar pel·lícules com "La danza del corazón" (1951) o "Segundo López, aventurero urbano" (1952). També va intervenir en alguns dels títols més populars del moment, com "Historias de la radio" (1955) o "Manolo, guardia urbano" (1956).

A partir de la segona meitat dels anys 50 la seva imatge de madrileny de casta, amb altes dosis d'ironia i cinisme, es va fer molt popular gràcies a comèdies com "El tigre de Chamberí" (1957), que va coprotagonitzar amb José Luis Ozores.

El 1983 Leblanc va tenir un greu accident de cotxe que va li va impedir continuar les seves activitats interpretatives.

Onze anys després va rebre un Goya honorífic pel conjunt de la seva trajectòria cinematogràfica.

L'actor, director i humorista Santiago Segura va ser l'encarregat de ressuscitar la carrera de Tony Leblanc i el va fer aparèixer a la taquillera pel·lícula "Torrente, el brazo tonto de la ley" (1998). Per aquesta aparició l'actor va rebre un Goya com a millor actor de repartiment. Un dels seus últims treballs interpretatius va ser a la sèrie "Cuéntame".

La mort de l'actor s'ha produït al voltant de les 16:30 hores d'aquest dissabte i previsiblement la capella ardent s'instal·larà aquest diumenge cap a les 09:00 hores al Teatre Fernán Gómez, a Madrid, segons han informat fonts familiars.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut