El dibuixant Jerry Robinson tenia predilecció per crear personatges malvats.
El dibuixant Jerry Robinson tenia predilecció per crear personatges malvats.
Nova York

Mor als 89 anys el creador del Jòquer de Batman

L'artista de còmic Jerry Robinson, al qual s'atribueix històricament el personatge del Jòquer de Batman, va morir dimecres a Nova York, tres setmanes abans del seu norantè aniversari. La seva mort treu novament a la llum la polèmica sobre la paternitat d'aquest personatge.

RedaccióActualitzat
Jerry Robinson va començar la seva carrera com a dibuixant de còmics el 1939, amb 17 anys, sota la direcció del creador de Batman, Bob Kane. Només un any després, sortia a la llum l'arxienemic més carismàtic del superheroi, el Jòquer, i amb ell naixia la polèmica sobre la seva autoria. Bob Kane i el seu soci, Bill Finger, sempre han defensat que aquest extravagant personatge, de somriure hipnòtic i ulls penetrants, va ser creat conjuntament per ells i que Robinson només va aplicar la seves idees.

Jerry Robinson també és l'autor, en aquest cas reconegut, de Robin, l'inseparable amic d'aventures de Batman, així com del superheroi Atoman i de diverses tires còmiques i caricatures publicades a la revista "Playbill". En qualsevol cas, Robinson sempre va trobar més interessant la creació de personatges malvats, com va declarar fa un any al "New York Times".
Anar al contingut