Barcelona

Mor, als 86 anys, Jordi Longaron, dibuixant de còmics com "Hazañas Bélicas"

Entre d'altres projectes també va fer la tira "Friday Foster", els anys 70, per al "The Chicago Tribune"

RedaccióActualitzat

Mor, als 86 anys, el dibuixant i il·lustrador Jordi Longaron i Llopart, nascut a Barcelona.

Un dels treballs més coneguts de Longaron és la icona del soldat que sortia a totes les portades del còmic "Hazañas Bélicas". També va fer la il·lustració de la tira "Friday Foster" durant els anys 70 per al "The Chicago Tribune", sense deixar de col·laborar amb altres diaris entre els anys 1969 i 1973. 

 

 

Abans de treballar per a "Hazañas Bélicas", Jordi Longaron havia començat la seva trajectòria professional a la revista "El Globito" (1948) i després va passar ràpidament a l'editorial Toray, amb la qual va col·laborar en revistes com: "Chispa" (1948-49), "Garabatos" (1950), "Hazañas del Oeste" (1950), "El pequeño mosquetero" (1951) i, finalment, "Hazañas Bélicas" (1956).

Longaron difícilment és conegut a Catalunya, excepte per alguns lectors i professionals del còmic. Els seus projectes van ser més populars als Estats Units, sobretot a la dècada dels 70, quan va treballar pel "The Chicago Tribune". Però també va tenir èxit a Anglaterra, França i Alemanya.

L'estil de Longaron era de traç realista i segur. Els personatges tenien força, els exteriors estaven cuidats i vigilava els contrastos entre llums i ombres.

El 2011 li van concedir el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional.

Anar al contingut