París

Mor als 86 anys el dissenyador francès d'alta costura Emanuel Ungaro

Es va formar amb el sastre espanyol Cristóbal Balenciaga, amb qui va arribar a treballar a Barcelona

RedaccióActualitzat

Ha mort als 86 anys el dissenyador francès d'origen italià Emanuel Ungaro. Ungaro va néixer a Ais de Provença, fill d'una família italiana que havia fugit del feixisme. El pare era sastre i en va heretar tant la professió com la màquina de cosir. Als sis anys va agafar la primera agulla.

Als 22 anys va marxar a París i es va formar amb el sastre espanyol Cristóbal Balenciaga, amb qui va arribar a treballar a Barcelona.

Al cap de quatre anys, el 1965, va obrir la seva primera botiga de moda a la capital francesa. Volia que la seva roba fos expressió d'emocions i sentiments. Se'l coneixia com "el cirurgià de la moda" perquè treballava amb bata blanca, i ell es definia com l'"últim mohicà".

 

 

Personalitats com Carolina de Mònaco, Catherine Deneuve o Jackie Kennedy van vestir dissenys d'Emanuel Ungaro.

A partir del 2004 es va anar allunyant de la moda, però, al cap d'un any, va presentar a Barcelona els seus vestits nupcials, en el marc de la Passarel·la Gaudí Núvies. Però poc després va abandonar el món de l'alta costura i es va retirar del negoci de la moda.

Actualment, la firma segueix present en el mercat amb dissenys de prêt-a-porter, accessoris masculins i femenins, i productes de perfumeria.

ARXIVAT A:
Moda
Anar al contingut