Scola, al Festival de Venècia de l'any 2013 (Reuters)
Scola, al Festival de Venècia de l'any 2013 (Reuters)
Roma

Mor als 84 anys el director de cinema italià Ettore Scola

Scola va tenir a les seves ordres actors i actrius de tan renom com Marcello Mastroianni, Sofia Loren, Vittorio Gassman i Nino Manfredi

Actualitzat

El director de cinema i guionista italià Ettore Scola ha mort aquest dimarts al vespre a Roma, a l'edat de 84 anys. Scola va ser un dels cineastes més destacats d'Itàlia i el primer ministre del país, Matteo Renzi, ha dit que la seva mort "deixa un buit enorme a la cultura italiana".

Des de mitjans dels anys 50, es va dedicar a escriure guions, fins que va debutar com a director l'any 1964 amb "Es permet parlar de dones". Però van ser títols com "Una jornada particular", "Nosaltres que ens estimàvem tant", "El ball", "Lletjos, bruts i dolents" o "La nuit de Varennes" que el van consagrar com un dels noms en majúscules del cinema italià i europeu. Scola va tenir a les seves ordres actors i actrius de tan renom com Marcello Mastroianni, Sofia Loren, Vittorio Gassman i Nino Manfredi.

Autor de films considerats mítics, Scola va ser guardonat amb el Premi Cèsar pel millor film estranger, per "Nosaltres que ens estimàvem tant", i en el Festival de Cinema de Canes va ser premiat com a millor director per "Lletjos, bruts i dolents".

Anar al contingut