Mor als 83 anys el filòleg i escriptor Albert Manent

La seva obra literària abasta una cinquantena de llibres i un miler d'articles periodístics

RedaccióActualitzat

El filòleg, escriptor i poeta Albert Manent ha mort aquest dilluns als 83 anys. Home de moltes facetes i gran personalitat, Manent va rebre fa tres anys el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes per la seva trajectòria intel·lectual, cívica i patriòtica.

Fill del també escriptor Marià Manent, va ser membre actiu de la resistència antifranquista, i va participar en tota mena de protestes, ja fossin de caràcter nacionalista, cultural o religiós, com les declaracions de l'abat Escarré a "Le Monde", l'any 1963Tothom coincidia que tenia un perfil d'home noucentista, amb una obra literària que abasta una cinquantena de llibres i un miler d'articles periodístics, així com bibliografies de consulta obligada per entendre la història cultural catalana del segle XX.

D'aquesta barreja d'escriptor i activista, en van sortir importants biografies i desenes de retrats literaris amb què, en paraules seves, va mirar de salvar la memòria de personatges poc rellevants, activistes o escriptors, que van tenir el seu paper en la lluita per reconstruir el país.

Amb l'arribada de la democràcia, també va ocupar càrrecs de responsabilitat a la Generalitat. Entre 1980 i 1988 va ocupar el càrrec de Director General de Difusió Cultural a la conselleria de Cultura. 

Al llarg de la seva trajectòria, Manent va col·laborar amb diversos mitjans de comunicació, especialment "Serra d'Or" -revista que va col·laborar a fundar en ple franquisme-, "Avui" i "La Vanguardia", a més de nombroses capçaleres de la premsa local i comarcal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut