Mariñas va néixer a la Corunya i ha mort als 79 anys (Europa Press)

Mor als 79 anys Jesús Mariñas, pioner de la crònica rosa a Espanya

Fa sis mesos va fer públic que tenia un càncer de bufeta, que no ha superat

RedaccióActualitzat

El periodista del cor Jesús Mariñas ha mort als 79 anys després de no superar un agressiu càncer de bufeta. Mariñas ha estat una de les figures més importants del panorama del cor espanyol, en el qual destacava com a pioner del gènere.

L'excol·laborador de "Sálvame" i "Salsa rosa", de Telecinco, va fer públic que tenia la malaltia fa sis mesos, l'octubre del 2021, en una entrevista a Diez Minutos. A finals del mes de març va ingressar a l'Hospital Ramon y Cajal de Madrid, a causa d'un empitjorament del seu estat de salut, després de diversos mesos de tractament contra la malaltia.

Mariñas en una recepció al Palau Reial, el 2010 (Europa Press)

La trajectòria professional de Mariñas va començar a finals dels 60. Va treballar al diari Tele Expres, editat a Barcelona. Es va consolidar com a cronista de societat a la secció coneguda com "La ciudad vive", que el va portar a freqüentar el món artístic de la ciutat. També va ser redactor del diari La Prensa de Barcelona.

El 1972 va estrenar secció al programa de ràdio de Luis del Olmo. A finals dels 80 es va incorporar a Radio Miramar de Barcelona, i als anys 90 va fer al salt a la televisió, en espais de les principals cadenes espanyoles, i també a Canal Nou, on va ser un dels principals col·laboradors, i més coneguts, del programa "Tómbola".

El periodista ha estat habitual en programes de Mediaset i de TVE, a més del seu pas per espais com "Dónde estás, corazón" i "Espejo Público", d'Antena 3. També ha col·laborat en publicacions escrites com Interviú, Garbo, Lecturas, Diez Minutos i Época, i darrerament als diaris La Razón i Diez Minutos, que han confirmat la notícia de la seva mort.

Mariñas amb la periodista del cor María Patiño (Europa Press)

Mariñas va néixer a la Corunya i de jove es va traslladar a Madrid, on ha fet carrera com una de les cares més conegudes i populars de la premsa del cor. A Barcelona, va ser el cronista de les nits de la coneguda com a Gauche Divine, entre molts altres esdeveniments socials.

"Enfant terrible" i pioner de la premsa del cor a Espanya, Mariñas s'ha vist immers en diversos judicis pels seus articles i comentaris, que li han comportat diverses condemnes.

El 22 d'agost de 1989, durant la celebració de l'aniversari d'un hotel de Marbella (Màlaga), va rebre a la cara un cop de puny de l'escriptor Camilo José Cela en resposta a unes declaracions en què el periodista afirmava que el Premi Nobel havia venut l'exclusiva del casament amb María Castaño a una revista.

L'estiu passat va presentar el llibre "Jesús por Mariñas: memorias desde el corazón", en què revelava aspectes desconeguts de la seva vida i de molts famosos.

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut