George A. Romero
George A. Romero

Mor als 77 anys el cineasta George A. Romero, el pare del gènere zombi

RedaccióActualitzat

El llegendari cineasta George A. Romero, pare del gènere cinematogràfic zombi i director i guionista de la mítica i pionera "La nit dels morts vivents" (1968), ha mort als 77 anys.

Romero ha mort aquest diumenge mentre dormia després d'una "breu però molt intensa batalla contra el càncer de pulmó", segons ha afirmat en declaracions al "Times" el seu soci productor Peter Grunwald.

Romero ha mort escoltant la partitura d'una de les seves pel·lícules favorites, "The Quiet Man" (L'home tranquil), de 1952, envoltat de la seva dona, Suzanne Desrocher Romero, i de la seva filla, Tina Romero.

Romero va néixer a Nova York i més tard va viure a Pittsburgh (Pennsilvània), on va estudiar cinema a la prestigiosa universitat de Carnegie-Mellon.

En acabar els seus estudis, va rodar curts i anuncis fins que va reunir prou pressupost per realitzar la cèlebre "Night of the Living Dead". A partir d'aquest moment va rodar diverses pel·lícules més, fora de la temàtica zombi, però sempre dins el gènere de terror.

El 1978, amb "Dawn of the Dead", va retornar exitosament al gènere zombi. Va ser la primera producció en què Romero va treballar amb Tom Savini, reconegut especialista dels efectes especials i va ser tot un èxit que el va permetre fer pel·lícules de més pressupost, com "Creepshow" (1982).

Les recaptacions de les últimes produccions van ser més discretes fins que el 2005 torna a tenir èxit gràcies a "Land of the Dead", una vegada més amb els zombis com a grans protagonistes.

L'any 2007 va ser homenatjat al Festival Internacional de Cinema de Catalunya de Sitges, a la vegada que presentava el seu últim film, "Diary of the Dead".

Anar al contingut