Mor als 76 anys Eduardo Martín Toval, històric dirigent socialista

Va participar en la redacció de la Constitució i de l'Estatut del 1979

RedaccióActualitzat

Eduardo Martín Toval, històric dirigent socialista, ha mort aquest dimarts als 76 anys.

Ha tingut un infart quan era al carrer, a la població malaguenya de La Cala del Moral, on residia. Tornava a casa després de participar en les mobilitzacions feministes contra Vox arran del pacte que portarà el PP i Cs al govern d'Andalusia.

Nascut a Màlaga, era doctor en Dret i inspector de Treball. Es va traslladar a Barcelona com a tècnic del Ministeri de Treball i va tenir un paper destacat en la unificació del socialisme català. També va ser professor de Dret del Treball a la UAB.

 

 

Va ser un dels fundadors del PSC i diputat al Congrés per aquest partit des de les eleccions constituents del 1977.

Entre 1980 i 1982 també va ser diputat al Parlament de la primera legislatura, però va tornar a Madrid i va ser portaveu del grup socialista durant la presidència de Felipe González.

El PSOE ha recordat Martín Toval en un missatge a Twitter.

 

 

Martín Toval va participar en la comissió que va redactar la Constitució del 1978 i també en les comissions dels estatuts d'autonomia, sobretot de Catalunya i d'Euskadi.

Va ser diputat durant set legislatures. De tornada a la seva Màlaga natal, va ser candidat a alcalde -derrotat per la popular Celia Villalobos- i regidor d'aquesta ciutat entre 1995 i 1999.

ARXIVAT A:
PSCPSOE
Anar al contingut