Ivana Trump en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Mor als 73 anys Ivana Trump, model, esquiadora i empresària

La primera esposa de l'expresident nord-americà Donald Trump ha mort, per causes que no s'ha fet públiques, a casa seva a Nova York

Actualitzat

Ivana Trump, exesposa de l'expresident dels Estats Units Donald Trump, ha mort aquest dijous als 73 anys per causes que encara es desconeixen, segons ha comunicat el mateix exmandatari nord-americà a la plataforma Truth Social.

"M'entristeix molt informar-los a tots els que l'estimaven, que són molts, que Ivana Trump ha mort a casa seva a la ciutat de Nova York. Va ser una dona meravellosa, bella i increïble, que va tenir una vida gran i inspiradora", ha publicat el seu exmarit.

Eric Trump, un dels seus tres fills --juntament amb Donald Trump Jr i Ivanka--, ha publicat un missatge amb fotografies a Instagram en què assegura que la seva mare era "una dona increïble" i una "supervivent". "Va fugir del comunisme i va abraçar aquest país", ha dit.

"Amb profunda tristesa anunciem la mort de la nostra estimada mare, Ivana Trump. La nostra mare era una dona increïble: una força en els negocis, una atleta de classe mundial, una bellesa radiant i una mare i amiga afectuosa. Ivana Trump va ser una supervivent. Va fugir del comunisme i va abraçar aquest país. Va ensenyar als seus fills el rigor i la duresa, la compassió i la determinació. La trobaran molt a faltar la seva mare, els seus tres fills i deu néts."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Trump (@erictrump)

 

Ivana Zelnícová va néixer a Txecoslovàquia el 1949. Coneguda com a esquiadora i model, es va casar amb l'aleshores empresari Donald Trump el 1977 i va ocupar llocs clau en la seva empresa, l'organització Trump, durant un matrimoni que va durar 15 anys, fina al 1992.

Van protagonitzar un polèmic divorci, publicat per capítols als tabloides de Nova York durant la dècada de 1990, però els últims anys, Ivana i Donald van arribar a tenir una relació amistosa, segons ha descrit la família.

Trobada al US Open d'Ivana i Donald Trump, ja divorciats, el 1997 (Reuters/Mike Blake)

En els anys posteriors al seu divorci, Ivana va desenvolupar, pel seu compte, una carrera d'èxit com a empresària i dissenyadora en el món de la moda, els perfums i les joies, i com a escriptora de llibres de superació personal, a més de ser el que es considera una "celebrity".

Després del seu divorci de Donald Trump, es va casar dues vegades més; la primera amb l'empresari Riccardo Mazzucchelli, un matrimoni que va durar menys de dos anys, i la segona amb Rossano Rubicondi, un actor vint-i-tres anys més jove que ella.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Obituari
Anar al contingut