El seu estudi va ser el primer que va produir música comercial en CD amb l'àlbum 52nd Street de Billy Joel.
Phil Ramone ha mort a Nova Yorck als 72 anys.
Washington

Mor als 72 anys el reconegut productor musical Phil Ramone, conegut com el "Papa del pop"

Conegut com el "Papa del pop" havia treballat amb artistes com Frank Sinatra, Ray Charles o Paul Simon. El seu estudi va ser el primer que va produir música comercial en CD amb l'àlbum 52nd Street de Billy Joel als anys 80.

RedaccióActualitzat
El reconegut productor musical Phil Ramone, conegut com el "Papa del pop" ha mort aquest diumenge a Nova York als 72 anys, després d'haver ingressat a l'hospital a finals de febrer per un aneurisme. Ramone va treballar amb artistes com Frank Sinatra, Ray Charles, Paul Simon, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Paul McCartney, Elton John o Madonna i va ser guanyador del Grammy en catorze ocasions en una carrera estelar de més de mig segle.

Nascut el gener del 1941 a Sud-àfrica, als 3 anys va començar a estudiar piano i violí, i durant els seus primers anys a Nova York va treballar com a compositor i enginyer. Ramone va produir tres discos que van guanyar el Grammy al millor àlbum de l'any: "Still Crazy After All These Years", de Paul Simon, "52nd Street", de Billy Joel, i "Genius Loves Company", de Ray Charles.

Va ser pioner de la gravació digital amb "52nd Street", àlbum que és considerat el primer gran llançament comercial dels CD, a la venda el 1982. També va produir música per a televisió, cinema i teatre, i va aconseguir un Grammy per la banda sonora del musical de Broadway "Promises, Promises" i un altre per la de la pel·lícula "Flashdance".

A més de la seva esposa, Karen, a Ramone li sobreviuen tres fills, Matt, BJ i Simon.
Anar al contingut